Мінські угоди діють до кінця року, однак можуть бути продовжені – Кучма

Читать на русском
Термін дії мирних угод, підписаних сторонами конфлікту на Донбасі, закінчується в грудні 2015 року, однак, найімовірніше, буде продовжений.
Фото: rian.com.ua

Термін дії мирних угод, підписаних сторонами конфлікту на Донбасі в Мінську, закінчується в грудні 2015 року, однак, найімовірніше, буде продовжений.

Про це в коментарі російському виданню «Коммерсантъ» розповів представник України на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську, екс-президент Леонід Кучма, передає «Слово і Діло».

«Продовження дії лютневих Мінських угод могло б зняти низку гострих питань, для вирішення яких за нинішнього графіку залишається все менше часу. Одна з ключових проблем – розбіжності між Києвом і «республіками» щодо дати та умов проведення виборів до місцевих органів влади», – пояснив Кучма.

Луценко: «мертвий» закон про особливий статус Донбасу – ціна санкцій проти РФЗміни до Конституції в частині децентралізації і згадка в ній про непрацюючий по суті закон про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі необхідні Україні для продовження та посилення тиску Заходу на Росію.

Крім того, якщо питання виконання Мінських угод не буде врегульоване до кінця 2015 року, Захід введе проти Росії нові санкції, наголосили у виданні.

Нагадаємо, днями в самопроголошеній ДНР заговорили про «державний переворот»: бойовики усунули від головування в місцевому «парламенті» Андрія Пургіна, оскільки той нібито був проти мирного процесу.

Крім того, як зазначив у суботу, 5 вересня, Президент, минулий тиждень став першим, за час якого українські військові не гинули від обстрілів бойовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: