Столиця в диму: норми чистоти повітря перевищені у 8 разів, навчальний процес у школах під загрозою

Читать на русском
Санітарно-епідеміологічна служба в Києві зафіксувала перевищення норм кількості шкідливих речовин у повітрі подекуди до 8 разів.

3 вересня санітарно-епідеміологічна служба в Києві зафіксувала перевищення норм кількості шкідливих речовин у повітрі подекуди до 8 разів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Зокрема, у всіх точках міста, де були взяті проби повітря, перевищення санітарних норм кількості ангідриду сірчистого склало від 5 до 8,4 разів. Так, на вулиці Михайлівській концентрація цієї речовини в повітрі перевищує норму в 5 разів, на Банковій та Оболонському проспекті – у 5,4 раза, на Героїв Дніпра – у 8,4 раза, на проспекті Миру – в 6,6, на проспекті Возз'єднання – у 7,4. Концентрація вуглекислого газу в повітрі столиці менш критична, однак також дещо перевищує норму.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв розпорядитися перевірити усі нафтобази та автозаправки в столиціСказано 9 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Сильний смог, спричинений лісовими пожежами та горінням торф'яників навколо Києва, також може паралізувати роботу столичних шкіл. Так, 3 вересня Київська міська адміністрація рекомендувала школам призупинити навчально-виховний процес у зв’язку з аномальною спекою та задимленістю, а в п’ятницю, 4 вересня – взагалі скасувати уроки. Також вірогідність скасування начального процесу у зв'язку з аномальною температурою зберігається і на наступний тиждень.

Пізніше мер Києва Віталій Кличко повідомив журналістам телеканалу NewsOne, що з метою запобігання поширенню диму та пилу комунальники міста отримали вказівку мити вулиці.

Нагадаємо, навколо Києва зафіксовано одразу кілька осередків горіння: на правому березі Дніпра – це горіння лісу поблизу села Коблиця в Бородянському районі та торфу, в районі Ірпеня й Гостомеля, на лівому – причиною сильного задимлення стала лісова пожежа поблизу Зазим'я Броварського району та в Білодібровському лісництві Дарницького лісопаркового господарства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: