Піар-кампанія Яценюка з підвищення зарплат: хто і скільки отримає?

Читать на русском

З сьогоднішнього дня в Україні підвищуються зарплати і прожитковий мінімум. Таку обіцянку дав прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Аналогічні рішення приймалися урядами Азарова-Януковича перед парламентськими виборами 2007 року і перед виборами 2012 року. Тобто «турбота про долю народу» – традиційна для України практика перед виборами.

Крім того, мова йде не про підвищення зарплат і пенсій, а про одноразову двомісячну доплату. Чи буде повноцінне підвищення на постійній основі, ми побачимо виходячи з Бюджету на 2016 рік, пише «Слово і Діло».

Так, найбільше зарплата зросте у вчителів – на 474-605 гривень, сімейні лікарі будуть отримувати на 453 грн більше, медсестри та працівники соцсфери – на 304 грн, працівники культури – на 348 грн. Крім того, виросте стипендія (в середньому на 95-112 грн), а також виплати одиноким матерям (350-727 грн) та особам з особливими потребами (додатково 100-200 грн).

Мінімальну пенсію уряд встановив на рівні 1074 грн (було 949 грн), а мінімальна заробітна плата становитиме 1378 грн (було 1218 грн).

Ще один цікавий факт: офіційна статистика показує, що за цей рік інфляція в Україні склала 50%. Навіть через інфляційний ефект Державний бюджет повинен був зрости як мінімум на 50%, натомість він виросте всього на 35%. При цьому, як заявив Яценюк, на соціальні підвищення припадає 13% Бюджету. Виникає питання: а куди поділася різниця?

І це при тому, що Україні списали частину держборгу, внаслідок чого звільнилися величезні кошти, які прем'єр міг би спрямувати на справжню індексацію та серйозне підвищення соціальних стандартів. Враховуючи все вищесказане, небезпідставно складається враження, що над українським народом просто жартують і знущаються. Котрий рік поспіль.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: