Злочинець, який кинув гранату в нацгвардійців, затриманий – Аваков

Читать на русском
Затримано близько 30 чоловік, що влаштували безлади і криваву бійню біля Верховної Ради, в тому числі й зловмисник, який кинув бойову гранату в співробітників міліції.

Затримано близько 30 осіб, що влаштували безлади і криваву бійню біля Верховної Ради, в тому числі й зловмисник, який кинув бойову гранату в співробітників міліції.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, пише «Слово і Діло».

За його словами, у «гранатометника» були вилучені гранати, у тому числі граната максимального ураження Ф1.

Всього ж, за словами Авакова, в результаті теракту було поранено близько 90 співробітників міліції, які охороняли Верховну Раду, кілька людей знаходяться у важкому стані.

«Це результат кинутих декількох вибухових пристроїв з боку людей у футболках партії «Свобода», що влаштували бійку з Нацгвардією під ВР. Пане Тягнибок, чим «Свобода» відрізняється від покидьків, які стріляють у наших гвардійців на фронті?!», – звернувся глава МВС до лідера «Свободи» Олега Тягнибока.

Аваков також звернувся до громади з проханням про повну підтримку максимально жорсткого покарання для тих, «хто влаштував цей морок в центрі столиці».

«Якщо ми всі разом не відреагуємо, країна занурюватиметься в хаос, під диктовку негідників з гранатами. Всьому є межа – межа суперечок і межа дискусій... Але кидати гранати у своїх гвардійців, які прийшли з фронту – це не політика, це антиукраїнська війна негідників, як би вони себе не називали!», – резюмував міністр.

Як відомо, сьогодні в ході зіткнень під Верховною Радою між мітингувальниками та силовиками, які почалися після голосування за зміни до Конституції України, хтось із мітингувальників кинув у бійців Нацгвардії гранату. За словами радника глави МВС Антона Геращенка, граната була бойовою, постраждали десятки силовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: