Шкіряк: заява Муженка про самовільний штурм Іловайська добробатами – відверта брехня

Читать на русском
У день штурму Іловайська, 11 серпня 2014 року, підрозділи МВС і Нацгвардії діяли строго в рамках виданої Муженком директиви захопити місто і виконували поставлені ним завдання.
Зорян Шкіряк

Заява керівника Генштабу Віктора Муженка про те, що нібито підрозділи Національної Гвардії і добровольчі батальйони, що входили до складу МВС, самовільно і без узгодження прийняли рішення штурмувати Іловайськ, не відповідає дійсності.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, повідомляє «Слово і Діло».

«Офіційно заявляємо, що це, м'яко кажучи, неправда і абсолютно не відповідає дійсності. А за великим рахунком – це відверта і цинічна брехня», – заявив Шкіряк.

Рік по Іловайській трагедії. Що обіцяли та що виконали українські чиновники?Рік, що минув з моменту трагедії, так і не вніс ясності в те, хто винен і чому ці люди досі не покарані. Власне, це питання риторичне, однак чимало вітчизняних політиків не впустили нагоди «пропіаритися» на крові українських героїв.

Він нагадав, що в день штурму Іловайська, 11 серпня 2014 року, командувач АТО, генерал Віктор Муженко видав директиву 16-31 за вказівкою підрозділам МВС і Нацгвардії захопити і зачистити Іловайськ. «Тобто, увійшовши туди наші воїни діяли строго в рамках виданої Муженком директиви і виконували поставлені ним завдання. Крапка», – розповів Шкіряк.

За його словами, озвучені факти мають документальне підтвердження, а винні в трагедії вже давно всім відомі, хоча їх імена і не названі офіційно, «але це лише питання часу».

«І коли відбудеться суд (а він відбудеться рано чи пізно), то доказової бази буде більш ніж достатньо... І ні Гелетей, ні Муженко, ні інші вищі чини, винні в Іловайскій трагедії і здачі Дебальцевого, не уникнуть відповідальності», – додав радник Авакова.

Нагадаємо, у серпні 2014 року в Іловайську близько тисячі бійців сил антитерористичної операції потрапили в оточення бойовиків і російських військовослужбовців. Обстріл і взяття в полон українських військовослужбовців і бійців добровольчих батальйонів тривали більше тижня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: