Карта АТО: ситуація на сході України станом на 26 серпня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 26 серпня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

В період з 18 години і до опівночі 25 серпня ситуація була дуже напруженою. Бойовики застосовували озброєння, калібр якого перевищує 100 мм. Так, усього за останні 24 години, бойовики 92 рази порушили режим припинення вогню. 9 разів сепаратисти обстріляли українських військових з артилерії, 37 – з мінометів, а 19 – з гранатометів.

На Донеччині, близько 20 години по українським позиціям в Пісках та двічі по позиціях в Опитному бойовики вели вогонь зі 120 мм мінометів. А по силах АТО в Авдіївці працювала 122 мм артилерія.

Майже о 21 годині бойовики з артилерії калібру 152 мм та гранатометів обстріляли оборонні рубежі ЗСУ у Троїцькому, а 122 мм артилерія сепаратистів била по Мар’їнці. Також увечері під артилерійським вогнем найманців опинилося селище Новоселівка Друга. А близько опівночі окупанти з озброєння БМП вели вогонь по українським військовим в Опитному і Красногорівці. Крім того, з 23 години і майже до опівночі злочинці обстрілювали зі 122 мм артилерії цивільні квартали Авдіївки.

В районі Маріуполя теж було не спокійно. Близько 19 години тричі по нукраїнських опорних пунктах у Старогнатівці били міномети ворога. А о 19:50 ДРГ противника намагалася обійти українські позиції поблизу Новотроїцького. В результаті бойового зіткнення бандити відступили.

На Луганщині, ввечері, в епіцентрі протистояння опинилося селище Станиця Луганська. По силах АТО в цьому населеному пункті декілька разів бойовики вели вогонь з гранатометів, мінометів та великокаліберних кулеметів.

Втрати

За минулу добу в результаті бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 10 - отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: