За місяць Яценюк витратив на піар майже мільйон гривень – Лещенко

Читать на русском
Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк найняв міжнародну піар-компанію для просування уряду України в Америці. От тільки оплата цих послуг була здійснена маловідомою організацією.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк найняв міжнародну піар-компанію APCO для просування уряду України в Америці. От тільки оплата цих послуг була здійснена маловідомою організацією.

Про це у своєму блозі на «Українській правді» написав народний депутат від «БПП», журналіст Сергій Лещенко, передає «Слово і Діло».

«Наймати консультантів – це правильно. Але інтрига в тому, хто оплачує їхні послуги. У звіті американських радників сказано, що виставлені ними рахунки будуть покриті не офіційною українською владою, а... маловідомою організацією Communication for Change, хоча давати вказівки щодо виконання робіт буде саме український уряд», – зазначив нардеп.

Гірше, ніж за Азарова. Як нинішня влада розгубила довіру українцівЗа даними соціологічних досліджень, рівень недовіри до Президента, уряду й Верховної Ради на цю мить упав до рівня часів Революції Гідності, себто нинішнім можновладцям довіряють приблизно так само, як свого часу Віктору Януковичу, Миколі Азарову та VII скликанню Верховної Ради.

Ще в одному звіті APCO повідомляється, що компанія займалася питаннями медіа-супроводу і стратегічними комунікаціями під час візиту Яценюка до Вашингтона 13-14 липня 2015 року. «Рахунок за місяць роботи APCO склав 35 тисяч доларів (майже 800 тис. грн). І, згідно з додатком до контракту, який наводиться нижче цього блогу, гроші вже оплачені», – розповів Лещенко.

Такі рішення українського прем'єра щодо оплати рахунків уряду нікому невідомою структурою народний депутат вважає помилковими. На думку Лещенка, прем'єр має бути чесним з народом і прямо сказати, що для того, аби заощадити кілька мільярдів, треба витратити кілька десятків тисяч доларів, але саме «бюджетних коштів», а не коштів невідомого походження.

«Тому до нього тепер зовсім інше питання: хто оплачує ваші вашингтонські рахунки, Арсенію Петровичу? Чиї це гроші – західних донорів, які чомусь не ідентифікують себе, Ріната Ахметова або просто «чорна каса» уряду, сформована з відкатів за управління державними компаніями?», – резюмував Лещенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: