Дипломат: РФ більше не має можливостей стримувати рубль

Читать на русском
Падіння російської національної валюти продовжуватиметься, як і зниження ціни на нафту, переконаний колишній посол України в Канаді Ігор Осташ.
Ігор ОсташФото: pressclub.lviv.ua

За даними економістів, російська влада більше не має можливостей для підтримки національної валюти, тож рубль продовжуватиме дешевшати – як і нафта.

Про це в ефірі «5 каналу» заявив дипломат, колишній посол України в Канаді Ігор Осташ, пише «Слово і Діло».

«Немає вже реально резервів підтримувати російський рубль. Це означає, що він буде продовжувати падати, і це означає також, що сьогодні складається все ж така ситуація на світових ринках, що, очевидно, і нафта продовжуватиме падати», – висловив припущення він.

Російське ембарго: чи постраждає Україна?Росія готується до введення ембарго на український агроекспорт. Заборона на ввезення сільгосппродукції буде введена з 1 січня 2016 року, якщо набуде чинності економічна частина асоціації України з ЄС.

Як відомо, вчора, 24 серпня, Банк Росії знизив курс рубля до історичного мінімуму за останні 17 років. Усього ж, за оцінкою Bloomberg, протягом останнього року російська валюта знецінилась на 46%.

Тим часом у Росії триває боротьба з санкціонними товарами – переважно продуктами харчування виробництва країн, що запровадили санкції проти самої Росії. Також, як анонсував днями російський прем'єр Дмитро Медведєв, із 2016 року часткове продуктове ембарго може торкнутися й українських товарів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: