Аваков не дотримав слова: убивця українського активіста в Донецьку досі не знайдений

Читать на русском
Особу, яка під час проведення мирної акції «Донецьк – це Україна» у березні минулого року здійснила вбивство українського активіста, досі не встановлено.

Особу, яка під час проведення мирної акції «Донецьк – це Україна» у березні минулого року здійснила вбивство українського активіста, досі не встановлено.

Про це «Слову і Ділу» повідомили у Головному слідчому управлінні МВС України.

Таким чином, минулорічна обіцянка міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про те, що міліція знайде злочинця на прізвисько Палач, який смертельно поранив одного з учасників масової акції в Донецьку, справедливо отримала статус «не виконано».

На сьогоднішній день Міністерством за даним фактом проводяться слідчі та пошукові дії.

В цілому ж МВС встановило дев’ятьох осіб, причетних до організації та активної участі у масових заворушеннях у Донецьку в березні 2014 року. Це Кикоть В.В., Павлюченко А.С., Галан О.В., Шестопал І.О., Луговський Д.В., Карпачов С.М., Денисенко Л.Г., Христенко А.Є. та Залигін С.С.

Щодо вказаних осіб складено підозру у вчиненні кримінального правопорушення по ч. 2 ст. 294 КК України (масові заворушення), та оголошено їх у розшук.

Нагадаємо, 13 березня 2014 року в Донецьку на мирному мітингу «Донецьк - це Україна» був смертельно поранений активіст обласної парторганізації ВО «Свобода» Дмитро Чернявський. Також в результаті нападу учасників так званого «мітингу» проросійських сил різні поранення отримали понад 30 українських активістів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: