Білоус придумав, як продати збиткові державні об'єкти

Читать на русском
Глава Фонду держмайна пропонує продавати деякі державні об'єкти за принципом голландського аукціону, за якого ціна не зростає, а знижується.
Фото: www.ukrinform.ua

Неприбуткові державні об'єкти, які Фонд держмайна не зміг продати на класичному аукціоні, продаватимуться на так званому голландському аукціоні.

Про це в інтерв'ю виданню «СЕГОДНЯ.ua» розповів глава Фонду державного майна Ігор Білоус, повідомляє «Слово і Діло».

Чиновник зазначив, що кількість об'єктів, що «зависли» в державній власності, – близько 30%. Маються на увазі активи, які вже кілька разів не були продані на класичному аукціоні: дрібні недобудовані об'єкти, окремі будівлі. За словами Білоуса, Фонд держмайна спробує їх продати, запустивши пілотний проект продажу на голландському аукціоні – коли ціна на об'єкт не зростає, а знижується.

«Центренерго»: корупціонери, рейдери і «гаражний розпродаж»За минулий рік у найбільшій енергогенеруючій компанії України «Центренерго» змінилося три керівники. Але останній – Ігор Балабанов, досі викликає багато запитань щодо свого призначення.

«Ситуація така: якщо об'єкт вже 10 раз не продавався, він нікуди не дівається, значить, треба знижувати ціну й продавати за тією, за якою його заберуть. Поки це майно у держвласності, у нас багато витрат на його утримання, і ніхто навіть не може порахувати, в яку круглу суму вона обходиться. З вересня ми хочемо цей проект перевести в онлайн, щоб всі продажі були прозорими й відкритими. Це мала приватизація, але вона допоможе нам зачистити баланс і виручити десятки мільйонів гривень», – розповів Білоус.

До цих коштів слід також додати бюджетну економію, яку отримає держава, позбувшись необхідності обслуговувати дані об'єкти, вважає керівник ФДМ, щоправда, точну суму він назвати поки не готовий.

Нагадаємо, 25 липня Президент підписав закон про припинення дії мораторію на продаж майна з державною часткою не менше 25%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: