Призов «строковиків» до української армії почнеться в жовтні

Читать на русском

У вересні стартує робота медкомісій, а осінній призов на строкову службу почнеться вже 1 жовтня.

Заступник голови міськвійськкомату Києва Ігор Слюсаренко розповів, що осінній призов на строкову службу почнеться 1 жовтня.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на УНІАН.

У вересні стартує робота медкомісій і вже спочатку жовтня згідно з розпорядженням Президента України почнеться призов.

Він зазначив, що «вивчення призовного ресурсу» строковиків влітку, по суті, не припинялося.

«Робота в цьому напрямку не припинялася. З вересня почнуться медкомісії - хтось вперше проходитиме, хто повторно. Були ж призовники, які навесні з якихось причин отримали відстрочку за станом здоров'я, наприклад», - розповів Слюсаренко.

Воєнком також повідомив, що осінній призов на строкову службу, згідно з розпорядженням Президента України, закінчиться 30 листопада.

Як відомо, раніше Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким деякі категорії педагогічних, наукових і науково-педагогічних працівників звільняються від призову під час мобілізації.

Власов пообіцяв запустити електронну акцизну маркуСказано 28 вересня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, в липні міністр внутрішніх справ України заявив, що звертатиметься до Президента України Петра Порошенко щодо повного переходу армії на професійну контрактну основу, хоча міністр оборони Степан Полторак раніше попереджав про неготовність України до повного переходу на контрактну армію.

В експертному середовищі також вважають, що у нас немає ресурсів для цього і треба виходити з того, що є.

«Федеративна республіка Німеччина почала переходити на повністю професійну армію тільки два роки тому. Фінляндія не слабка країна і в 1939 році вистояла проти Радянського Союзу і досі має призовну форму комплектування. США переходили від призовної до чисто професійної армії близько 20 років», - пояснив колишній голова Спілки офіцерів України В'ячеслав Білоус.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: