Лише за тиждень електронних закупівель Міноборони заощадило майже 62 млн грн

Читать на русском
У Міністерстві оборони України розповіли про економічний ефект від роботи системи електронних закупівель: лише за один тиждень відомство заощадило трохи менше 62 млн грн.

Протягом одного тижня роботи системи електронних закупівель в Міністерстві оборони України обсяг зекономлених коштів склав 61,7 млн грн.

Про це повідомила керівник управління комунікацій і преси Міноборони України Оксана Гаврилюк, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Міноборони просить на мобілізацію ще 8,2 млрд гривеньДля забезпечення заходів з мобілізації додаткова потреба Міністерства оборони на 2015 рік становить 8,2 млрд гривень.

«На поточному тижні були проведені 76 тендерів тилового забезпечення в електронній системі державних закупівель «Prozorro» на загальну суму близько 353 млн грн», – розповіла журналістам представник відомства в п'ятницю.

В цілому, лише за поточний тиждень економія на держзакупівлях склала приблизно 17% від загальної очікуваної вартості продукції.

Всього з початку 2015 року в оборонному відомстві підписали 49 додаткових угод і 362 договори на суму понад 2 млрд грн. За підсумками реалізації цих домовленостей ВСУ отримали 182 тис. літніх камуфляжів, 91 тис. пар берців, 48 тис. бронежилетів, 74 тис. касок, 44,5 тис. комплектів костюмів для різних родів військ, 91.5 тис. костюмів для захисту від води, 91,2 тис. спальних мішків, а також більше 1 тис. наметів, відзвітувала Гаврилюк.

Нагадаємо, система електронних торгів у Міністерстві оборони України запрацювала з липня цього року. Тоді аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь розповів, що, на його думку, вона зменшує корупційні ризики, але не гарантує обов'язкової економії коштів.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: