Ігор Єремеєв: три любові політика

Читать на русском
Народний депутат України і бізнесмен Ігор Єремеєв помер учора, 12 серпня, від отриманих травм після падіння з коня в кінці липня.
Фото: www.ednist.info

Вчора, 12 серпня, помер народний депутат України Ігор Єремеєв. 26 липня політик отримав травму, впавши з коня, і після трьох тижнів, проведених у комі, помер, не приходячи до тями в клініці в Цюріху. «Слово і Діло» вирішило згадати політичний та життєвий шлях Ігоря Мироновича.

Любов до бізнесу

У бізнесі Ігор Єремєєв досяг успіху. Станом на 2013 рік, згідно з рейтингом найбагатших українців Forbes, становище політика оцінювалося в 151 млн доларів. Таке фінансове становище і велика мережа бізнес-структури зробили Єремєєва безперечним авторитетом у Волинській області, де проживав політик.

В активах депутата – група компаній «Континіум», яка володіє однією з найбільших в Україні мереж АЗС WOG, Херсонським нафтопереробним заводом, молочною компанією «Галичина», торговим домом «Західна молочна група», до якого входить близько десятка молочних підприємств, що випускають товари під марками «КОМО», «Гурманіка», «Молочна родина», Optimal. Крім того, є у Єремеєва бізнес у телекомунікаціях і нафтогазовій сфері – телекомунікаційний оператор «CDMA Україна» і «Західна нафтова група».

«Укрзалізничпостач»: непрозорі тендери, секретні ціни, «розпил» коштівЧерез державне підприємство «Укрзалізничпостач» проходять сотні мільйонів державних грошей. І саме в цьому підприємстві криється найбільший корупційний потенціал «Укрзалізниці».

До речі, саме WOG недавно «засвітилася» в тендерному скандалі з «Укрзалізничпостач». Останні кілька років єдиним постачальником дизпалива для залізниці була саме фірма Ігоря Єремєєва «ВОГ Аеро Джет». Але 23 червня держпідприємство уклало півторамільярдну угоду з «ОККО» Віталія Антонова. Через що «ВОГ» за допомогою «фірми-прокладки» заблокував тендер, а «Укрзалізниця» залишилася без палива.

Любов до політики

Єремеєв – народний депутат України кількох скликань від виборчого округу № 23 (Волинська обл.), з листопада 2014 року – керівник депутатської групи «Воля народу» у Верховній Раді VIII скликання, до складу якої увійшло ще 19 депутатів.

У 2002 році політик обрався до Верховної Ради від того ж 23-го округу. Був членом комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. А також – членом фракцій «Єдина Україна», потім – «Аграрників України», «Аграрної партії України», «Народної аграрної партії України», «Народної партії» Володимира Литвина. У 2005 році Єремєєв став його першим заступником. Але до наступного скликання парламенту не потрапив – партія не змогла подолати прохідний бар'єр.

Повернувся до головного законодавчого органу Ігор Єремєєв у грудні 2012 року як самовисуванець у тому ж таки 23-му окрузі, і став заступником голови Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики. Примітно, що політик був серед тих, хто голосував за диктаторські закони 16 січня.

Високою політичною відповідальністю нардеп не відрізнявся. Згідно з даними системи народного контролю «Слово і Діло», політик дав 29 обіцянок, але виконав із них тільки три. Так, Єремєєв зміг надати освітлювальну апаратуру для Будинку культури м. Ківерці і не голосував за новий склад уряду. У скарбничці його досягнень і підтримка закону про децентралізацію у частині спрямування до КСУ. Таким чином, рівень політичної відповідальності політика склав всього 10%.

А ось невиконаного у Єремеєва багато – цілих 16 обіцянок. Пенсійна реформа так і не скасована, механізм виплати державної допомоги при народженні дітей не спрощений, право на державну пенсію нелегалам-українцям за кордоном не вибите. Десять обіцянок Єремеєва на сьогодні залишаються зі статусом «в процесі». Імовірно, їх під своє шефство візьмуть інші члени «Волі народу».

Любов до коней

Ігор Єремеєв славився великою любов'ю до коней. У політика і бізнесмена була власна конюшня на 11 жеребців. Саме під час кінної прогулянки в кінці липня народний депутат отримав серйозну травму голови: кінь політика потрапив до ями, але вивільнитися зі стремен Єремеєв не зміг, внаслідок чого отримав перелом склепіння черепа, травму хребта та ніг.

Після події його терміново перевезли до міської лікарні в Луцьку, лікарі тоді оцінили його стан як стабільно важкий. Наступного дня прес-служба депутата повідомила про поліпшення стану його здоров'я. Єремєєва транспортували до Києва, де лікарі ввели його до стану штучної коми. А 28 липня, після рішення українських лікарів, його вже було шпиталізовано до одного з кращих європейських медзакладів – приватної клініки Женераль-Больє в Швейцарії, де після трьох тижнів коми, не приходячи до тями, він помер.

До речі, любов до коней у політика виявлялася не тільки в наявності власної стайні. Відомо, що логотип бензину «Мустанг» для мережі АЗС WOG, якою володів бізнесмен, був придуманий і намальований самим Єремеєвим.

Ще одним хобі політика була фотографія. Колись народний депутат навіть влаштовував фотовиставки і публікував свої роботи в National Geographic.

Поховання народного депутата України Ігоря Єремеєва відбудеться 15 серпня в Луцьку. А нового керівника «Воля народу» отримає не раніше осені.

Анастасія Оратовська, спеціально для «Слово і Діло».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: