Україна отримуватиме вугілля з окупованих територій через Росію

Читать на русском
Кабінет міністрів України затвердив можливість вивезення вугілля з тимчасово окупованих територій на підконтрольні Україні через Росію.

Кабінет міністрів України затвердив можливість вивезення вугілля з тимчасово окупованих територій на підконтрольні Україні через Росію.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Йшлося про вивезення через Росію. Є таке питання. Було проголосоване позитивно», –повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

Поставка вугілля буде на українські ТЕС, які працюють в Об'єднаній енергосистемі України. За словами Демчишина, Україна розглядає 3 види маршруту відстанню від 10 до понад 300 км.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив, що при підготовці до опалювального сезону Україна має проблеми з вугіллям антрацитової групи. У зв'язку з цим, як заявляв міністр, українська сторона займатиметься будь-якими поставками вугілля, навіть з Росії. Також раніше Демчишин пообіцяв, що Україна підпише з «Газпромом» новий «зимовий пакет» на опалювальний сезон і ціна за 1 тис. кубометрів не перевищуватиме $ 250.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: