Європа не проти членства України в ЄС – Дещиця

Читать на русском
Посол України в Польщі Андрій Дещиця заявив, що Україна має шанс стати членом Євросоюзу, але країні потрібно проводити реформи.

Посол України в Польщі Андрій Дещиця заявив, що Україна має шанс стати членом Євросоюзу, але країні потрібно проводити реформи.

Про це він розказав в інтерв'ю «Главкому», передає «Слово і Діло».

«Я думаю, що нам потрібно зробити реформи і постійно цю тему (членство України в ЄС – Ред.) порушувати в розмовах з лідерами Європейського Союзу. В принципі, ніхто в Європі не заперечує проти того, що Україна має право на членство в Європейському Союзі», – зауважив посол.

Також Дещиця розказав, що з моральної точки зору Україна вже доказала, що готова стати членом ЄС, але з технічної ще доведеться зробити багато реформ. За його словами, українському уряду потрібно на кожних переговорах з європейськими політиками переконувати, що Україна може бути членом ЄС.

Крім цього, посол заявив про можливе членство України в НАТО. Дещиця впевнений, що юридично Україна готова до інтеграції до Північноатлантичного альянсу, але ця інтеграція напряму залежить від того, як «буде розвиватися ситуація в Україні, у наших міжнародних відносинах, і від того, якою буде політична ситуація в Європі».

Нагадаємо, що наступний саміт НАТО відбудеться у 2016 році у Варшаві. Як зауважив Андрій Дещиця, Україна вже готується до цього саміту і чекатиме на «позитивні рішення» від НАТО, а польські політики цьому сприятимуть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: