Карта АТО: ситуація на сході України станом на 8 серпня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 8 серпня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

На Луганському напрямку бойові дії зосередилися в районах Щастя, Станиці Луганської та Троїцького. Бойовики застосували міномети калібром менше 100 міліметрів, гранатомети та стрілецьку зброю для вчинення збройних провокацій. Також учора зранку був зафіксований танковий обстріл поблизу Щастя. Там же працював ворожий снайпер. Крім того, поблизу Троїцького бойовики вели вогонь зі 122-мм артилерії та 120-мм мінометів.

На Донецькому напрямку бойовики активно застосовували важкі міномети та артилерію в районі аеропорту, зокрема по наших позиціях били біля Водяного, Опитного, Авдіївки, Пісок та Первомайського. На цій ділянці фронту були також зафіксовані танкові обстріли. Також нашим бійцям дошкуляли снайпери бойовиків. Неспокійно було й неподалік Мар’їнки, де бойовики двічі застосували бойові машини піхоти, а також неподалік Красногорівки – там наші позиції потрапили під вогонь з крупнокаліберних кулеметів. Крім того, зафіксована активність бойовиків неподалік Горлівки, зокрема біля населених пунктів Зайцеве та Кірове, де бандформування застосували 120-мм міномети. Також внаслідок нічного артилерійського обстрілу Дзержинська зі сторони бойовиків, троє місцевих мешканців отримали поранення.

На Маріупольскому напрямку триває перемир’я. Лише одна короткотривала провокація була зафіксована в районі Широкиного.

Втрати

За минулу добу один український військовослужбовець загинув, 9 отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: