Склад рахункової палати нарешті переоберуть

Читать на русском
Заступник голови АПУ Дмитро Шимків розповів, що завдяки новому закону «Про рахункову палату» можна буде змінювати її склад.

Заступник голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків розказав, що завдяки новому Закону «Про рахункову палату» можна буде змінювати її склад.

Про це повідомляє Twitter АП, передає «Слово і Діло».

Шимків повідомив, що рахункова палата здійснюватиме контроль за використанням і надходженням коштів Держбюджету. Також склад палати буде скорочено з 14 до 9 осіб.

Крім цього, сьогодні Президент України Петро Порошенко підписав ще три закони: «Про внесення змін до податкового кодексу України щодо трансферного ціноутворення», «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення податкового тиску на платників податків» і «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування неприбуткових організацій».

За словами заступника голови АП, ці закони спрямовані на зменшення податкового тиску на підприємства. «Підписані зміни лібералізують Податковий кодекс», – наголосила голова Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

Також Южаніна стверджує, що ці закони впроваджують повне звільнення доходів неприбуткових організацій від оподаткування у разі їх спрямування на статутні цілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: