Карта АТО: ситуація на сході України станом на 6 серпня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 6 серпня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Вчора на фронті зафіксовано деяке зменшення кількості епізодів порушення режиму тиші з боку противника. Натомість ситуація залишається дуже складною, і бойові дії на ключових ділянках оборони – Горлівка, Донецький аеропорт, Мар’їнка тривають практично безперервно.

На Луганському напрямку вчора цілий день тривали перестрілки між бойовиками та українськими військовими в Щасті. Ще одну збройну провокацію бойовиків зафіксовано в Станиці Луганській. На цій ділянці фронту противник контролює правий, високий берег Сіверського Донця, і намагається скористатися своєю перевагою, обстрілюючи наші позиції.

Дещо неспокійніше вчора було на заході області. Близько 2 години ночі ворог півгодини обстрілював українські укріплення біля міста Золоте. Вогонь вівся з окупованого Первомайська. Поблизу Троїцького, ближче до вечірніх сутінок, пройшла перестрілка із застосуванням ПТКР та бронетехніки. Вже пізно ввечері ці самі позиції сил АТО бойовики обстріляли зі 122-мм гармат.

Донецький напрямок. В районі Свілодарська вчора було достатньо спокійно – зафіксовано лише кілька епізодів стрільби з кулеметів на гранатометів по наших позиціях в Луганському і Лозовому. Сили АТО відповіли бойовикам тим же. Біля Санжарівки, яка знаходиться найближче до Дебальцевого, українських військових близько години обстрілювали з міномета.

На північ і захід від Горлівки обстановка залишається незмінно складною. Найважча обстановка – у населених пунктах, що розташовані вздовж залізниці Артемівськ – Горлівка (йдеться про Курдюмівку, Перше Травня і особливо Майорськ, який впритул прилягає до Горлівки). Південніше, біля Верхньоторецького, рано вранці і пізно ввечері також відбулося дві збройні провокації окупантів.

В західних передмістях Донецька без змін – бойові дії тривають цілодобово. Найбільше дісталося Авдіївці, житлові квартали якої тричі були обстріляні зі 122-мм гармат ворога, що розташовані у сел. Спартак.

Другою гарячою точкою на цій ділянці фронту залишається Мар’їнка, де через нашу оборону регулярно намагаються просочитися ворожі ДРГ, які рухаються з південно-східного напрямку. Також на цих рубежах по позиціях сил АТО активно працюють ворожі снайпери, які ховаються на териконах.

На Маріупольському напрямку вчора було зафіксовано лише один збройний інцидент: ввечері бойовики обстріляли з мінометів наш опорний пункт біля Гранітного. Противник вів вогонь з протилежного берега Кальміуса.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій 5 українських військовослужбовців загинули, 6 – було поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: