За рік чиновники КМДА вкрали майже півмільярда гривень

Читать на русском
З липня 2014 року і по червень поточного року департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА виявив фінансових порушень на суму 578 мільйонів гривень.

З липня 2014 року і по червень поточного року департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту Київської міської державної адміністрації виявив фінансових порушень на суму 578 мільйонів гривень.

Про це повідомив директор департаменту Геннадій Пліс, пише «Слово і Діло» з посиланням на сайт мера Києва Віталія Кличка.

За словами Пліса, всі результати виявлених порушень направлені до правоохоронних органів. «Із загальної суми виявлених порушень та недоліків втрати становлять 382 млн грн», – уточнив він.

Всього протягом року правоохоронцям було направлено матеріали 90 перевірок, з половини яких були порушені кримінальні справи. При цьому Пліс додав, що якщо брати показники липня 2013-червня 2014 рр., то тоді міліції передали лише 19 справ.

У свою чергу, мер столиці Віталій Кличко заявив, що нинішня київська влада не покриватиме жодного корупціонера. «І ми спільно з правоохоронцями маємо припинити «розтягування» грошей киян і державних коштів по кишенях чиновників. І реакція правоохоронців повинна бути адекватною – всі ті, хто причетний до розкрадання коштів, мають бути притягнуті до відповідальності», – наголосив київський міський голова.

Він також підкреслив, що департамент внутрішнього фінансового контролю співпрацює з прокуратурою столиці для прискорення розслідувань за кримінальними провадженнями.

За попередньою інформацією департаменту, за результатами 5 кримінальних проваджень правоохоронцями вже повідомлено посадовцям про підозру у скоєнні правопорушень, з 2 кримінальних проваджень матеріали вже направлені до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: