Донбас можуть почути

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко заявив, що він готовий вести переговори з окупованими частинами Донбасу, але тільки з законно обраними його представниками.

Президент України Петро Порошенко заявив, що він готовий вести переговори з окупованими частинами Донбасу, але тільки із законно обраними його представниками.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

За словами Порошенка, якщо в жовтні на непідконтрольних України територіях Донецької та Луганської областей пройдуть вибори відповідно до законів України, то він буде готовий вести з ними переговори. Але якщо бойовики проведуть власні вибори, то це тільки погіршить ситуацію.

«Я ненавиджу ідею щодо того, щоб говорити про майбутнє моєї країни не зі співвітчизниками, а з представниками чужої країни», – зазначив Глава держави.

Як заявляє Порошенко, зараз у «владі» на окупованих територіях «російські маріонетки». Також він нагадав, що для реалізації Мінських домовленостей Росія повинна відвести своє озброєння, а щоб конфлікт пішов на деескалацію, Україна повинна отримати контроль над усім російсько-українським кордоном.

«Як тільки зброя, солдати і боєприпаси не потраплятимуть в країну, ми відразу ж отримаємо мир», – додав Президент.

Нагадаємо, що вчора Петро Порошенко заявив, що фейкові вибори, які бойовики планують провести на окупованих територіях Донецької та Луганської областей 18 жовтня та 1 листопада, можуть повністю зруйнувати Мінські домовленості.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: