Нова поліція вже місяць працює за старими правилами

Читать на русском
Місяць тому Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому закон про Національну поліції, от тільки працюють нові «копи» все ще «по-старому».

Місяць тому Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому закон про Національну поліцію, а вже через два дні після цього нова поліція почала свою роботу в Києві.

От тільки працюють нові «копи» все ще «по-старому» – Президент Петро Порошенко, всупереч власній обіцянці, досі не підписав відповідний закон, пише «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє підписати Закон про поліцію найближчим часомСказано 9 липня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Найближчим часом він (закон) буде підписаний, і поліцейські отримають потужну законну підтримку, законний фундамент своєї діяльності по продовженню реформи», – заявив Порошенко ще минулого місяця. Залишається тільки гадати, коли ж це «найближчим часом» настане, так як для політиків цей термін дуже зручний – він розтягує часові рамки, виключаючи конкретні терміни.

До слова, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко сьогодні навіть звернувся до Президента з вимогою пояснити, чому закон про поліцію досі не підписаний.

«Затримка з введенням Закону в дію створює проблему легітимності дій новоствореної структури. Хіба на Банковій немає толкового юриста, щоб пояснити це Президенту? Вважаю, що Порошенко повинен негайно підписати прийнятий Радою закон. А ні – тоді дати суспільству публічні пояснення, чому Закон досі не підписаний», – написав політик на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр і глава МВС оголосили про початок набору в нову поліцію на Закарпатті, у Дніпропетровську, Луцьку, Одесі, Харкові та Миколаєві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: