Порошенко зізнався, кого вважає головним бойовим потенціалом армії

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко привітав українських десантників з нагоди Дня Повітряних сил Збройних сил України.

Сучасні Повітряні сили як один з важливих гарантів цілісності та незалежності нашої держави надійно захищають повітряний простір України та є головним носієм бойового потенціалу української армії.

Про це йдеться у привітанні Президента Петра Порошенка з нагоди Дня Повітряних сил Збройних сил України, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

«У складний для нашої країни час воїни Повітряних сил продемонстрували вірність українському народові, мужність і стійкість, самовідданість та високий професіоналізм. Активна авіаційна підтримка та надійне зенітне ракетне прикриття наших військ, ведення повітряної розвідки, перевезення особового складу і матеріальних засобів, санітарна евакуація та рішучі дії з оборони займаних рубежів пліч-о-пліч у взаємодії з підрозділами інших видів і родів військ – далеко не повний перелік завдань, які з гідністю виконують воїни Повітряних сил», – заявив Порошенко.

За його словами, прикладом героїзму й жертовності стали імена членів льотних екіпажів, військовослужбовців зведеного загону, військових частин і підрозділів Повітряних сил, які віддали своє життя за мир в Україні, за право будувати вільну європейську державу.

Порошенко заявив, що українська армія стала однією з найсильніших у ЄвропіПорошенко заявив, що на сьогоднішній день боєздатність частин підрозділів української армії повністю відновлена

«Ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю бойових побратимів, які не повернулися з бойових вильотів, героїчно загинули, утримуючи позиції, і до кінця виконали свій обов'язок перед Україною. Від імені українського народу щиро дякую всім військовослужбовцям, ветеранам і працівникам Повітряних сил Збройних сил України за сумлінну службу Вітчизні і ратну працю», – зазначив Президент.

«Переконаний, що воїни Повітряних сил і надалі надійно стоятимуть на варті небесних рубежів Батьківщини», – сказано в привітанні.

Нагадаємо, що день високомобільних десантних військ Збройних сил України відзначається, згідно з указом Президента №457/2012 від 27 липня 2012 року, щорічно 2 серпня.

Відзначимо, що зовсім недавно Президент пообіцяв українській армії зміни, а саме – нові звання, такі як «хорунжий» і «бригадний генерал», а сім'ям військовослужбовців пообіцяв можливість отримати житло за спеціальною кредитною програмою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: