Карта АТО: ситуація на сході України станом на 30 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 30 липня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Луганський напрямок. Бойовики продовжують здійснювати стрілянину з гранатометів по Станиці Луганській у вечірні години. Водночас у Щасті вчора було спокійно.

Продовжує загострюватися ситуація на північ від Бахмутської траси. З протилежного берега Сіверського Донця НЗФ провели короткотривалий танковий обстріл: це було біля Трьохізбенки. Двічі з південного напрямку були обстріляні наші позиції у Кримському; противник застосував міномети.

Також активізувалися бойовики у Первомайську. Під ворожий вогонь із зенітних установок, мінометів, танків і 122-мм гармат потрапили наші позиції на рубежі Попасна – Троїцьке.

Донецький напрямок. На південь від Світлодарська вчора було відносно спокійно – не зафіксовано жодного випадку застосування важкого озброєння з боку НЗФ. Нотомість в районі Горлівки обстановка погіршується: зростає інтенсивність ворожого вогню та частота застосування великокаліберних гармат. Точки найбільших обстрілів – село Миколаївка, що на півдорозі з Горлівки в Артемівськ, Майорськ і сел. Ленінське Дзержинської міськради.

Противник відпрацьовує по наших позиціях з усіх наявних зразків озброєнь, окрім реактивної артилерії, і тримає їх прямо у житлових кварталах Микитівського району Горлівки. Уже сьогодні, внаслідок варварських обстрілів житлових кварталів з боку окупантів у Дзержинську загинуло двоє чоловіків і поранено 1 жінку, а також пошкоджено газопровід.

В районі Донецька бойова обстановка залишається незмінною – обстріли та ворожі провокації не припиняються по всій лінії фронту від Авдіївки до Мар’ївки. Окрім житлових кварталів та території зруйнованого Донецького аеропорту, противник використовує для ведення та корегування вогню терикони, а також великі зелені насадження – ліси, парки та навіть кладовища у чотирьох західних районах Донецька.

Також відновилися бойові дії на Маріупольському напрямку. Ввечері бойовики провели обстріли наших позицій на схід від Старогнатівки зі 122-мм гармат і танка . Також зафіксовано використання танка з боку НЗФ поблизу Гранітного. Південніше, в районі Миколаївки та Чермалика відбулося дві ворожі збройні провокації. На ділянці фронту від Павлополя до Широкиного бойові дії не велися.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 4 – було поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: