Бурштин, допомога Луганщині й учасникам АТО: рік в обіцянках житомирського губернатора Машковського

Читать на русском
Протягом року перебування на посаді губернатора Житомирської області Сергій Машковський провалив усього одну обіцянку з 29, ще 16 – виконав.

16 виконаних обіцянок та 1 провалена – такий результат року роботи голови Житомирської обласної адміністрації Сергія Машковського відповідно до моніторингу системи народного контролю «Слово і Діло».

Таким чином, рівень відповідальності Машковського становить 55%, тим часом, як частка обіцянок у процесі – 42%.

Єдиною невиконаною обіцянкою Сергія Машковського за рік перебування на посаді є зобов’язання побудувати в Луганській області закріплені за Житомирською областю фортифікаційні споруди. Де-факто Машковський свою обіцянку виконав, але не вклався в терміни: відповідно до плану, 7 опорних пунктів мали бути збудовані житомирцями до 15 травня, а на ділі їх здача в експлуатацію була відтермінована на місяць.

Серед резонансних питань, які поки не може вписати у свій актив Машковський – і боротьба з незаконним видобутком бурштину, на який багаті північні райони області. До слова, незважаючи на чималий суспільний резонанс довкола цього, обіцянку боротися з цим явищем з вуст Машковського «Слово і Діло» зафіксувало лише 9 липня (поки що цей пункт має статус «у процесі»). Додамо, що 23 липня голова Житомирської ОДА відвідав Олевський район із перевіркою. Перебуваючи в епіцентрі подій, губернатор пообіцяв місцевим жителям офіційне працевлаштування в галузі після узаконення процесу видобутку бурштину.

Чимало уваги в Житомирській обладміністрації приділили й питанню матеріального забезпечення учасників АТО та їхніх сімей, а також переселенців зі сходу України. Так, Машковському вдалося виділити 2 млн грн. на соціальну підтримку людей, що переїхали з окупованих територій, посприяти закупівлі шкільного приладдя та форми для школярів-переселенців, компенсувати частину витрат на їхнє проживання в санаторії «Тетерів». Крім того, він дотримав слова щодо створення в області єдиного центру допомоги військовим та їхнім сім’ям, надання земельних ділянок родинам загиблих та поранених у зоні АТО, а також – щодо творення штабу по роботі з волонтерами.

На часі у Машковського – виконання інших обіцянок, як-от: соціальні гарантії й постійне забезпечення сімей загиблих бійців АТО, виділення понад 42 млн грн. обласній дитячій лікарні, запровадження системи електронних закупівель до 1 листопада тощо. Усі вони наразі в процесі виконання.

Додамо також, що результати моніторингу «Слова і Діла» використали під час підведення підсумків першого року роботи Машковського в програмі «Післямова» журналісти місцевої телерадіокомпанії. В ефірі телепередачі житомирський губернатор також пояснив стан виконання та причини невиконання деяких своїх обіцянок, зафіксованих активістами системи народного контролю.

Післямова: Сергій Машковський – рік на посадіЖитомирська облдержадміністрація

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: