Тука розповів про перші проблеми й завдання на чолі Луганської ОДА

Читать на русском
Голова Луганської обласної адміністрації Георгій Тука зіткнувся з високим рівнем безробіття в регіоні і проблемами в наборі спеціалістів до своєї команди.

Першочерговим завданням на посаді голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука вважає створення та відновлення робочих місць.

Про це новий губернатор Луганщини розповів газеті «Голос України», пише «Слово і Діло».

«Кожне втрачене людиною місце – це потенційний «плюс» у лавах незаконних збройних формувань», – вважає Тука, і наводить приклад: «В області є три переробники молочної продукці, але в них немає ринку збуту. Місцеві маркети завалені продукцією з усієї України, та тільки не місцевої».

Крім того, важким питанням є доставка медикаментів у «сіру» зону, забезпечення області вугіллям на зиму, відновлення закладів освіти.

Ще одна важлива проблема, яка одразу впала в око Туці – шалений тиск у місцевих школах на патріотичних вчителів з боку проросійськи налаштованих колег, учнів і батьків. Але звільняти тих, хто підтримує так звану «ЛНР», юридичних підстав немає, констатує він.

Крім того, охочих приєднатися до команди губернатора не так уже й багато, оскільки працювати в надзвичайно складних умовах за 10 км від лінії зіткнення за 5 тис грн на місяць без забезпечення житлом і транспортом згодні лише одиниці.

Нагадаємо, Георгій Тука призначений головою Луганської обласної військово-цивільної адміністрації 22 липня. Першими обіцянками нового губернатора стали зобов'язання перевірити діяльність прокуратури й СБУ на предмет корупції, провести перевірку на детекторі брехні керівникам департаменітв ОДА та створення в області логістичного центру для конфіскованої контрабанди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: