Нові райради обійдуться Києву вдесятеро дешевше за нинішні адміністрації – депутат

Читать на русском
Відновлення десяти районних рад у Києві коштуватиме 37 мільйонів гривень на рік. Це  вдесятеро менше фінансування десяти столичних адміністрацій.

Відновлення десяти районних рад у Києві коштуватиме 37 мільйонів гривень на рік, що вдесятеро менше фінансування столичних адміністрацій.

Про це заявляє депутат Київради Олександр Федоренко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду. Київ».

«За орієнтовними розрахунками Департаменту фінансів КМДА, на діяльність райрад з бюджету міста необхідно 37 мільйонів 12,3 тисячі гривень на рік – на рівні чисельності працівників 2010 року (217 осіб). У той же час фінансування столичних адміністрацій, в яких працює 3371 особа, обходиться киянам у 344 мільйони 598,82 тисячі гривень», - сказав депутат.

Головним аргументом міської влади проти появи райрад було надмірне бюджетне навантаження та економія - повідомив Федоренко.

«Проте, роздуті апарати десяти РДА з’їдають у 10 разів більше коштів, ніж райради. Виходить, що кияни власним коштом утримують 3,5 тисяч районних чиновників, які не представляють їхніх інтересів та залежать від АП», - пояснив депутат.

Нагадаємо, районні ради у столиці України було ліквідовано ще 2010 року. В лютому 2015 року Київська міська рада прийняла рішення про їх відновлення та повинна була розробити механізм відтворення, визначити їхні функції та повноваження новостворених райрад.

3 квітня народний депутат Олександр Третьяков, що представляє один із київських мажоритарних округів, зареєстрував у парламенті законопроект про відновлення діяльності районних рад столиці.

Напередодні, 2 квітня, Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: