Нардепа з фракції Ляшка звинувачують за трьома статтями

Читать на русском
ГПУ в своєму поданні до ВР вимагає притягнути до відповідальності нардепа від «РПЛ» Лозового за перешкоджання діяльності суддів, правоохоронців та чиновників.

Генеральна прокуратура України у своєму поданні до Верховної Ради вимагає притягнути до відповідальності нардепа від «Радикальної партії Ляшка» Лозового за перешкоджання діяльності суддів, правоохоронців та чиновників.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

«Досудове розслідування встановило, що в період з грудня 2014 року до липня 2015 року А. Лозовий здійснив кілька кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки України, громадського порядку, авторитету органів державної влади, органів місцевого самоврядування та правосуддя. Зокрема, в грудні 2014 року в приміщенні Приморського районного суду м. Єнакієвого Донецької області народні депутати України А. Лозовий, І. Мосійчук і Д. Лінько втручалися в діяльність суду, погрожували застосуванням насильства суддям у зв'язку з їхньою діяльністю, а також застосували насильство до судді», – йдеться у поданні Генпрокуратури.

Крім цього, Генпрокуратура звинувачує Мосійчука, Лінька та Лозового в хуліганстві, яке депутати-«радикали» влаштували в приміщенні Коцюбинської селищної ради (Києво-Святошинський район Київської області), у перешкоджанні роботі правоохоронців Зарічненського районного відділу Управління МВС України в Рівненській області в липні цього року та погрозі вбивством посадовцю або його близьким.

Як повідомляє прокуратура, народному депутату світить до 8 років за скоєння тяжких злочинів. У відповідності до ст. 183 КПК України може бути застосовано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, що сьогодні голова фракції «РПЛ» Олег Ляшко заявив, що генеральний прокурор України Віктор Шокін хоче заарештувати Лозового за те, що «радикали» не підтримали законопроект Порошенка про зміни до Конституції України.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: