Заступник генпрокурора: вкрадені гроші повернуться в Україну нескоро

Читать на русском
Заступник генпрокурора України Віталій Касько стверджує, що повернення розкрадених державних активів займе достатню кількість часу.
Фото: Главком

Заступник генерального прокурора України Віталій Касько стверджує, що повернення розкрадених державних активів займе достатню кількість часу.

Про це він розповів у своєму інтерв'ю «Главкому», передає «Слово і Діло».

«Я можу сказати, що стандартний шлях для реального повернення активів в нинішній ситуації – це вирок суду, що вступив у дію. У цьому вироку має бути передбачено конфіскацію майна. Залежно від групи країн, де воно розташоване, можуть бути різні варіанти. Тому очікування швидкого повернення виведених активів абсолютно невиправдані», – зазначив Касько.

Також заступник генпрокурора розповів, що Україна буде намагатися повернути накрадені активи екс-прем'єр-міністра Павла Лазаренка, заарештовані в США (в США проходить суд про відчуження накрадених Лазаренком активів - Ред.).

«Все залежить від суду, поведінки захисту Лазаренка та представників уряду США. Там вам ніхто не скаже: ось, мовляв, через рік повернемо все. Це було б неправдою. А у нас навпаки – чекають, коли ж генпрокурор вийде і скаже: через два місяці всі злочинні активи, знайдені за кордоном, будуть у нас. Якщо хтось таке скаже, то це чистий популізм», – заявив заступник генпрокурора.

До слова, зараз розвивається скандал на тему повернення накрадених Курченком коштів управлінням МВС з повернення вкрадених активів, яке очолює Олена Тищенко. Активісти «Центру протидії корупції» звинувачують міністра внутрішніх справ Арсена Авакова в піарі у справі Курченка. Віталій Шабунін заявив, що Аваков опублікував непублічні дані Державної служби фінансового моніторингу (ДСФМ) і видав їх за власну виконану роботу. У свою чергу, Дар'я Каленюк (одна з керівників «Центру протидії корупції») розповіла, що через Олену Тищенко тепер доступ до цих матеріалів ДСФМ мають її екс-чоловік Сергій Тищенко та його бізнес-партнер, депутат від «Народного фронту» Сергій Пашинський.

Нагадаємо, що раніше Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook написав, що новостворене управління МВС з повернення активів знайшло на латвійських рахунках Курченка 1,7 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: