Карта АТО: ситуація на сході України станом на 17 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 17 липня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

На Луганському напрямку ситуація дещо загострилася. Поблизу сел. Старий Айдар наші військові успішно і без втрат відбили напад ДРГ противника, що намагалася переправитися через Сіверський Донець. Також вперше за кілька останніх тижнів бойовики провели 3 потужних артилерійських обстріли наших позицій на Бахмутській трасі – йдеться про с. Новотошківське та с. Оріхове.

Вогонь вівся з південного напрямку, причому були застосовані гармати різних систем. Епізодичні збройні провокації противника відбулися у Станиці Луганській, Щасті та між Троїцьким та Калиновим (у Попаснянському районі).

На Донецькому напрямку ситуація стабілізувалася. Поблизу Світлодарська та Горлівки, а також вздовж залізниці Костянтинівка – Ясинувата не було зафіксовано жодного факту порушення режиму тиші з боку НЗФ. Активні бойові дії розгорнулися лише на ділянці фронту від Авдіївки до Мар’їнки, особливо ввечері та вночі. Зокрема, між Авдіївкою та Ясинуватою українські військові попередили прорив ворожої ДРГ. З важкого озброєння у цьому районі противник найчастіше застосовував 120-мм міномети, ведучи вогонь з сел. Спартак на північ, у бік Авдіївки. Також варто відзначити активну роботу ворожих снайперів, які засіли на південно-західних околицях Донецька і відпрацьовують по наших позиціях у Мар’їнці та Красногорівці. На південь від Донецька перемир’я зберігається.

На Маріупольському напрямку обстановка залишається відносно спокійною.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 2 – було поранено в районі Донецького аеропорту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: