Карта АТО: ситуація на сході України станом на 15 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 15 липня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Обстановка в зоні АТО продовжує погіршуватися. Противник різко збільшив щільність вогню на ряді ділянок фронту.

На Луганському напрямку противник традиційно активізувався у другій половині дня, зокрема після заходу сонця. Так, бойовики провели вже традиційний вечірній обстріл Станиці Луганської з мінометів. В районі Новотошківського, що на Бахмутській трасі, противник провів 2 обстріли наших позицій з реактивних установок «Град-П». Одиночні провокації бойовиків, що супроводжувалися стріляниною зі стрілецької зброї та гранатометів траплялися у Щасті, Трьохізбенці, Кримському та Золотому.

На Донецькому напрямку обстановка залишається найбільш складною – тут фіксується понад 80% фактів порушення режиму тиші з боку НЗФ. Чотирма районами найбільшого напруження на цій ділянці фронту залишаються Світлодарська агломерація, північні околиці Горлівки, сел. Новгородське та західні околиці Донецька, причому всюди противник активно застосовує важке озброєння – великокаліберну артилерію і танки.

Зокрема, противник почав вести вогонь зі стрілецької зброї по наших позиціях вчора рано вранці, згодом увівши в дію 152-мм гармати, ведучи вогонь з району Вуглегірська. Артилерійська канонада тривала практично цілий день. З іншого боку Світлодарського водосховища під ворожим артилерійським і мінометним вогнем опинилися Майорськ, Миколаївка Друга та Ленінське. Внаслідок таких цинічних провокацій українські військові неодноразово відкривали вогонь у відповідь.

Не припиняються і ворожі обстріли наших позицій поблизу с. Новгородське, де розташована важлива залізнична станція і хімічний завод. Противник застосовував всі види наявного озброєння на цій ділянці – від стрілецької зброї до танків і ствольної артилерії, ведучи вогонь із Горлівки, що розташована всього за кілька кілометрів.

В районі Донецького аеропорту бойові дії тривають у цілодобовому режимі.

Минула доба позначилася активним застосуванням танків з боку НЗФ та роботою ворожих снайперів поблизу Красногорівки. На південь від Донецька, в районі Оленівки, Докучаєвська, Волновахи, ворожих провокацій не зафіксовано.

На Маріупольському напрямку обстановка була відносно спокійною – зафіксовано лише три короткотривалих провокації із застосуванням стрілецької зброї. Це сталося у Миколаївці, Талаківці і Широкиному.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій 8 українських військовослужбовців загинули, 16 – було поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: