Карта АТО: ситуація на сході України станом на 11 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 11 липня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

На Луганському напрямку було відносно спокійно: єдиною точкою напруження стало с. Кримське Новоайдарського району, де протягом дня супротивник здійснив 3 збройні провокації із застосуванням стрілецької зброї, гранатометів та мінометів.

На Донецькому напрямку ситуація загострилась в районі Світлодарська: вдень 10 липня бойовики провели провели потужний обстріл житлових кварталів міста зі 152-мм гармат. Також низка перестрілок між ЗСУ та бойовиками відбулася поблизу Луганського та Лозового. Крім того, збройні провокації не припинялися вздовж залізниці Костянтинівка-Ясинувата, основна частина якої контролюється силами АТО. Зокрема, на ділянці від Новгородського до Верхньоторецького супротивник активно застосовував стрілецьку зброю, міномети і ствольну артилерію. Також у цілодобовому режимі не вщухають бої в районі Донецького аеропорту.

На Маріупольському напрямку також спостерігається напружена обстановка: на широкій ділянці фронту довжиною близько 40 км (від Богданівки до Широкиного) бойовики проводили обстріл українських позицій із 122-мм та 152-мм артилерії, крім того, там також по наших позиціях працюють танки та снайпери. Розвідка підтверджує, що, всупереч Мінським домовленостям, противник підтягнув важке озброєння впритул до лінії зіткнення.

Втрати

Протягом доби у ході бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, натомість 5 отримали поранення. Основні втрати сили АТО понесли на Донецькому та Луганському напрямках, зазначають в Адміністрації Президента України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: