Щоб прожити, депутату доводиться бути або волонтером, або злодієм – нардеп

Читать на русском
Нардеп від фракції «Народного фронту» заявив, що розмір існуючої зарплати змушує нардепів шукати кошти для існування різними методами, в тому числі – і незаконними.

Народний депутат від фракції «Народного фронту» Олександр Кірш вважає, що розмір існуючої зарплати змушує нардепів шукати кошти для існування різними способами, в тому числі – і незаконними.

Про це політик написав у своєму блозі на «Європейської правді», передає «Слово і Діло».

Кірш розповів, що його нинішній розмір депутатської зарплатні «на руки» становить 4,8 тис. гривень на місяць, а після всіх витрат, у тому числі на житло і дорогу, залишається всього лише близько 100 гривень. Ще 6,1 тис. грн так званих «депутатських» повністю йдуть на чотирьох помічників, яким доводиться доплачувати зі своєї кишені.

«Ну а власне депутату, щоб прожити, доводиться бути або волонтером, або, якщо у нього немає ні дивідендів, ні інших дозволених доходів, – злодієм. Волонтером або злодієм», – заявив Кірш.

«Додатковий варіант – продати свою незалежність. Бідний депутат незалежним бути не може», – додав політик.

За його словами, наявна система фактично прирікає народних депутатів шукати покупців своєї незалежності. «Або працювати на кишеню. Або чесно підробляти. Просто щоб прожити, якщо дивідендів Бог не дав, а то ж на 100 грн на місяць не виходить», – резюмував Кірш.

Нагадаємо, в квітні вибухнула бурхлива дискусія на тему депутатських зарплат. Тоді суспільство гостро відреагувало на інформацію про те, що народним депутатам нібито істотно підвищили заробітні плати. Реакція нардепів на таке повідомлення була різною – хтось був просто готовий відмовитися від підвищення платні, а хтось навіть запропонував зменшити наявний розмір заробітної плати майже в два рази.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: