Гонтарева багато разів говорила Порошенку «ні» – Ложкін

Читать на русском
Глава Адміністрації Президента Борис Ложкін заявив, що керівник НБУ Валерія Гонтарєва є абсолютно незалежною від Президента людиною.

Глава Адміністрації Президента Борис Ложкін заявив, що керівник НБУ Валерія Гонтарева є абсолютно незалежною від Президента людиною.

Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua, передає «Слово і Діло».

«Якщо ми говоримо, припустимо, про главу Національного банку, то главою НБУ повинен бути сильний професіонал, і при цьому – незалежний. Гонтарева, при мені в тому числі, багато разів Президенту говорила «ні», – заявив Ложкін.

«Більше того, навіть до мене, часом, приходили деякі нардепи, інші поважні люди – намагалися вирішити якесь питання по Нацбанку. Єдине, що я міг: зателефонувати Гонтаревій, попросити, щоб вона їх прийняла. І найчастіше їм теж говорила «ні», – додав глава АП.

За його словами, «так» Валерія Олексіївна говорила тільки в тих випадках, коли пропозиції депутатів або Президента чітко відповідали тому, як повинен діяти Нацбанк. «Ви собі навіть не уявляєте, наскільки Гонтарева є незалежною людиною», – заявив Ложкін.

Крім того, на його думку, на сьогоднішній день Національний банк є одним з небагатьох органів в Україні, який реально і радикально реформується. «Вони реально чистять банківську систему. Вибачте, але у нас багато було не банків навіть, а кишенькових структур фінансових груп, окремо взятих підприємців або просто «мийки», які на криміналі, власне, жили», – резюмував Ложкін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: