Чорновол вимагає від ГПУ передати справу щодо «вишок Бойка» до МВС

Читать на русском
Нардеп і урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновол вимагає від ГПУ передати справу щодо скандальних «вишок Бойка» на розслідування в МВС.

Народний депутат від фракції «Народного фронту» і урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновол вимагає від Генеральної прокуратури передати справу щодо скандальних «вишок Бойка» на розслідування в МВС.

Про це вона написала у своєму блозі на «Українській правді», передає «Слово і Діло».

За її словами, справа «вишок Бойка» уже більше року «припадає пилом у Генпрокуратурі», при цьому якихось виразних пояснень, чому справа не рухається, там дати не можуть.

«Треба визнати, Генпрокуратура просто нічого не робить... Якщо Генпрокуратура демонструє повний «нуль» у цій справі, я вимагаю передати цю справу на розслідування до МВС – там, на відміну від Генпрокуратури, є фахівці і політична воля», – вважає Чорновол.

Депутат також нагадала, що за часів Януковича вона розслідувала цю справу в якості журналіста, а також заявила, що схема виведення коштів з України і навпаки – фінансування тероризму та хабарів через ту ж мережу підставних фірм, продовжує функціонувати досі.

«Мережа британських фірм, в яку була інтегрована фірма, що продала Україні «вишки Бойка», була створена в інтересах екс-президента Януковича. Тому «вишки Бойка» – це не зовсім коректно. Адже Янукович був замовником, а Бойко організатором», – зазначила Чорновол, додавши, що самого замовника Януковича в Україні вже немає, а цілий перелік організаторів залишився, і старі менеджери екс-президента продовжують експлуатувати британську мережу фірм.

«Отож корупційні кошти до сих пір ідуть по старим каналам і через справу «вишок Бойка» можна дотягнутися до коштів, які виводяться нині з України, або навпаки перекидаються в нашу країну для фінансування різних «Інтерів». Тому реальне розслідування справи «вишок Бойка» заблокує цілий ряд сьогоднішніх афер», – переконана депутат.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура повідомила, що збитки України від закупівель у 2011 році «Чорноморнафтогазом» бурових установок за завищеними цінами (тих самих «вишок Бойка») склали 200 млн гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: