Яценюк передав Фіскальну службу в підпорядкування Яресько

Читать на русском
Кабінет міністрів прийняв рішення про передачу Державної фіскальної служби в пряме підпорядкування Міністерству фінансів України.

Уряд України вирішив передати Державну фіскальну службу в пряме підпорядкування Міністерству фінансів України.

Про це під час представлення проекту інституційної реформи ДФС повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Я підтримую реорганізацію служби, але хотів би, щоб ми говорили про практичні кроки і наслідки цієї реорганізації», – додав глава Кабміну.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк запевнив, що найближчим часом буде презентовано нову систему Державної фіскальної служби УкраїниСказано 17 червня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

У свою чергу, міністр фінансів Наталія Яресько повідомила, що після реформування ДФС можливе звільнення майже половини працівників служби. «Ми повинні значно, можливо, навіть удвічі, зменшити кількість співробітників ДФС і підвищити використання ІТ-систем в роботі як податкових, так і митних органів. Це дозволить виплатити кращі зарплати тим працівникам, які залишаться в системі», – пояснила Яресько.

Крім того, за її словами, буде демілітаризовано податкову міліцію, щоб наблизити її до європейських стандартів. «Цей процес не буде швидким або легким. Втім, ми будемо працювати над змінами ДФС кожен день. І маємо завершити реформу фіскальної служби до кінця 2016 року», – запевнила глава Мінфіну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: