СБУ викрила постачання Нацгвардії бракованої форми на понад 40 млн гривень

Читать на русском
Підрозділам Національної гвардії постачали непридатну для використання військову форму на суму 42 мільйони 200 тисяч гривень.

Підрозділам Національної гвардії постачали непридатну для використання військову форму на суму 42 мільйони 200 тисяч гривень.

Про це повідомила прес-служба СБУ, інформує «Слово і Діло».

Зокрема, дві комерційні фірми поставили до Центральної бази забезпечення Нацгвардії костюми – «польові літні» та «утеплені польові». СБУ виступила з ініціативою експертизи.

З'ясувалося, що форма не відповідає вимогам державних стандартів за багатьма показниками – за технологією виготовлення, конструкцією, повітропроникністю, товщиною пакету утеплювача, сумарним тепловим опором, маркуванням та зовнішнім виглядом.

В СБУ зазначили, що літня форма в такому стані може спричинити перегрів організму бійця, призвести до захворювань, пов’язаних з порушеннями гігієни. Натомість, зимова форма не дасть належного рівня теплового захисту. Також можуть створити проблеми відсутність маркування або його невідповідність фізичним розмірам.

Враховуючи вищезазначене, СБУ повідомила про це командуванню Національної гвардії. Тепер фірми-постачальники повинні замінити партію форми та сплатити штраф у сумі 20% від суми поставки відповідно до умов договору.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: