На окупованому Донбасі заблокували термінали I-box

Читать на русском
СБУ заблокувала роботу 250 терміналів I-box через незаконну діяльність на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.
Фото: abn.info

Прес-служба СБУ повідомила, що частина коштів йшла безпосередньо на фінансування терористичної діяльності незаконних «ДНР» та «ЛНР», передає «Слово і Діло».

«Приватні підприємці–власники I-box, які не перереєструвалися на підконтрольній українській владі території, продовжували використовувати ці термінали в окупованих районах попри заборону Нацбанку України. За можливість незаконно продовжувати роботу ці суб’єкти господарської діяльності щомісячно сплачували «податки» - 15 відсотків від своїх прибутків представникам т.зв. «міністерств державної безпеки» терористичних організацій», - йдеться у повідомленні СБУ.

Крім цього, у київських офісних приміщеннях власника платіжної системи проведено обшуки, вилучено докази того, що фінансисти свідомо забезпечували роботу терміналів на захоплених терористами територіях. Кримінальне провадження ведеться за ст. 258-5 КК України. Також правоохоронці почали процедуру відкликання ліцензії з надання фінансових послуг київською компанією, яка володіла платіжною системою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: