Нерозкриті розстріли Майдану та внутрішня люстрація. Чим відзначився Наливайченко біля керма СБУ

Читать на русском
Система народного контролю «Слово і Діло» вирішила проаналізувати результати роботи Валентина Наливайченка на посаді голови Служби безпеки України крізь призму його власних обіцянок.

За 16 місяців роботи на посаді голови Служби безпеки України Валентин Наливайченко дав усього 19 обіцянок.

Такі результати оприлюднила система народного контролю «Слово і Діло».

До найбільш резонансних обіцянок, які одразу ж спадають на думку при згадуванні прізвища екс-головного СБУшника України, належить зобов'язання заарештувати й публічно судити Віктора Януковича, повернути з-за кордону вкрадені колишньою владою державні кошти та запровадити ефективну систему перепусток до зони АТО. Однак чи то через брак часу, чи з інших причин, до сьогодні із жодною з цих обіцянок Наливайченку не вдалося впоратися як слід. Не маючи посади та впливу, які він мав у Службі безпеки України, тепер Наливайченку буде значно важче їх реалізувати.

Валентин НаливайченкоНародний депутат України

Статус невиконаної отримала і його обіцянка внести до Верховної Ради законопроект про створення окремої судової палати при Верховному суді України для розслідування злочинів проти людяності. Ще одна гучна обіцянка, що так і залишиться на совісті Наливайченка – його слова про встановлення осіб екіпажу «Бука», з якого був збитий над Донецькою областю Boeing 777 Малайзійських авіаліній. Також не знайшли волонтери «Слова і Діла» відомостей про виконання іншої його обіцянки – щодо арешту глави кримського управління СБУ Петра Зими.

До обіцянок, які екс-керівник Служби безпеки може сміливо вписати до свого активу, належить публічний розгляд скарги на вирок Олексія Пукача, люстрація 20% офіцерського складу СБУ, допит головного комуніста країни Петра Симоненка та створення кол-центру із розшуку зниклих в зоні АТО росіян.

Втім, незалежно від виконання наведених обіцянок, можна точно сказати, що Валентин Наливайченко увійде в історію як один із найбільш публічних керівників Служби безпеки України. І скандал, що розгорівся під кінець його кар'єри у відомстві – зайве тому підтвердження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: