Максимальний хабар в Україні становить понад 13 мільйонів – Шокін

Читать на русском
Шокін розповів, що середній розмір хабара, який виявляють правоохоронці, становить близько 43 тис. грн, а максимальний – 13,2 млн грн.

Генеральний прокурор України Віктор Шокін розповів, що середній розмір хабара, який виявляють правоохоронці, становить близько 43 тис. грн, а максимальний – 13,2 млн грн.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню «Голос України», пише «Слово і Діло».

В цілому ж, правоохоронними органами було викрито 725 корупційних правопорушень. «Під час розслідування 189 чиновників відсторонені від виконання повноважень. До судів з обвинувальними актами направлено 460 виробництв по 541 людині», – розповів генпрокурор.

Він також уточнив, що всього судами винесено обвинувальні вироки щодо 139 чиновників-корупціонерів. «Зокрема, до п'яти років позбавлення волі засуджено керівника і члена інспекційної групи Нацкомфінпослуг, які отримали 15 тис. дол. США за неправомірне вирішення питання», – додав Шокін.

Крім того, за словами Шокіна, Генеральна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем та розтрати грошових коштів на суму понад 127 млн грн посадовими особами низки комунальних підприємств Харківської міськради.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: