МВС: вибух у дворі будинку херсонського губернатора – теракт

Читать на русском
Міліція почала розслідування вибуху у дворі будинку голови Херсонської ОДА Андрія Путілова за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України «терористичний акт».
Фото: khoda.gov.ua

«На місці події працювали перший заступник начальника УМВС-начальник слідчого управління, слідчо-оперативна група та експерти вибухотехнічної служби науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС. Вилучено фрагменти корпусу та інші складові частини гранати заводського виробництва», – цитує агентство «Інтерфакс-Україна» офіційне повідомлення МВС, передає «Слово і Діло».

Перший заступник начальника УМВС області Юрій Гороховських повідомив, що слідчим управлінням УМВС в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено відомості кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення за ч.2 ст.258 Кримінального кодексу України «терористичний акт». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Невідомий пристрій вибухнув минулої ночі біля будинку голови Херсонської облдержадміністрації Андрія Путілова. В результаті інциденту ніхто не постраждав. Сам губернатор повідомив в управління СБУ по Херсонській області та облуправління міліції наступне: «Повідомляю, що вночі невідомі особи закинули на територію мого домоволодіння вибуховий пристрій, який спрацював, в результаті чого прогримів потужний вибух. Вважаю такі дії провокацією, спрямованою на дестабілізацію ситуації в Херсонській області, яка є прифронтовою з анексованим Кримом, і посяганням на моє життя і на життя моїх близьких, залякуванням мене як голови Херсонської облдержадміністрації».

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: