Голова СБУ направив до ГПУ матеріали для винесення підозри голові КСУ

Читать на русском
Голова СБУ Валентин Наливайченко звернувся до Генеральної прокуратури України з необхідними доказами для винесення підозри голові Конституційного суду України Юрію Бауліну.

У документах, які підписав і направив до Генпрокуратури Валентин Наливайченко, зазначено, що Баулін підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем), «яке спричинило тяжкі наслідки – узурпація влади Віктором Януковичем».

Згідно з вимогами Кримінального процесуального кодексу, повідомлення про підозру судді КС здійснюється генеральним прокурором або його заступником. «Направляємо для розгляду проект письмового повідомлення і підозрі Ю. Баулін», – цитує звернення Наливайченка на ім'я генпрокурора «Інтерфакс-Україна». Про це повідомляє «Слово і Діло».

Раніше Генеральна прокуратура України оприлюднила заяву про те, що слідство практично довело: судді Конституційного суду винесли неправосудне рішення щодо зміни Конституції України в 2010 році. СБУ розслідувало кримінальне провадження за фактом винесення неправосудного рішення суддями Конституційного суду України, що сприяло узурпації влади. В рамках цього розслідування були допитані четверо суддів КС. Підозри їм поки не були пред'явлені. Генеральна прокуратура також розслідує аналогічне провадження.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: