Анонсований Аваковим старт нової патрульної служби в Києві відбудеться 4 липня

Читать на русском
Незважаючи на запевнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, нова патрульна служба у столиці запрацює лише на початку липня – та й то, якщо буде ухвалена остаточна редакція закону про нацполіцію.
ФОТО: УНІАН

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков анонсував початок роботи нової патрульної служби в місті Києві з 4 липня.

Про це чиновник повідомив у своєму Facebook, інформує «Слово і Діло».

Крім того, за словами міністра, до запуску служби необхідно проробити чимало роботи, в тому числі – прийняти у другому читанні закон про Національну поліцію.

«Оголошую дату старту патрульної поліції в Києві: стартуємо в суботу 4 липня 2015 року! Нас чекає ще неймовірна кількість роботи і формальностей, не кажучи вже про необхідність голосування в парламенті 2-го читання закону про Національну поліцію 16-18 червня. Незважаючи на безліч проблем і складнощів на шляху, наша команда працює щільно і ми налаштовані оптимістично!», – заявив Аваков.

Не менш оптимістичний міністр і в своїх прогнозах щодо початку роботи «нового ДАІ» в інших містах України. Так, процес формування патруля в Одесі, Львові та Харкові, за словами Авакова, «увійшов у другу фазу», а ще в найближчі дні очікується старт проекту в Луцьку.

Глава МВС окреслив також загальну статистику по людях, які подали заявки для роботи в патрульній службі: 72% з них – чоловіки, 61,2% мають вищу освіту, чинних співробітників міліції з них – всього 8,5%. Відомо також, що у Львові взяти участь у проекті побажали 8601 людей, в Одесі – 4031, у Харкові – 4347.

Нагадаємо, 21 травня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект «Про Національну поліцію», який скасовує Державну автоінспекцію і передає її функції Національній патрульній поліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: