Експерти: катер ДПС під Маріуполем підірвався на вибуховому пристрої бойовиків

Читать на русском
В результаті вибуху саморобного вибухового пристрою одна людина загинула, одна зникла безвісти, ще 6 перебувають у лікарнях.
Фото: 0629.com.ua

Попередньою причиною вибуху прикордонного катера в Азовському морі під Маріуполем називають саморобний вибуховий пристрій, який принесло течією з територій, підконтрольних сепаратистам.

На даний момент відомо про одного загиблого та 6 прикордонників, що перебувають у лікарнях. Ще один моряк – капітан судна – зник безвісти, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр АТО.

«Під час огляду місця події та вивчення пошкодженого катера фахівці дійшли висновку, що вибухнув саморобний вибуховий пристрій. Він складався з дерев'яної хрестовини, пінопластових елементів та предмета, схожого на металевий циліндр з маячком», – йдеться у повідомленні прес-центру.

Військові стверджують, що прикордонники, які перебували на борту катера, прийняли вибухівку за радіобуй та намагалися підтягнути її до борту, в результаті чого й стався вибух.

В прес-центрі АТО кажуть, що це вже не перший подібний випадок: раніше на вибухівку, що дрейфувала морем зі Сходу, натрапив рибалка, спроба розібрати її закінчилась для нього трагічно.

В Держприкордонслужбі звернулися до власників малогабаритних плавзасобів із закликом не наближатися до невідомих предметів у воді та не намагатися їх знешкоджувати.

Нагадаємо, про вибух прикордонного катера в Азовському морі стало відомо вчора, 7 червня. Пригода сталася приблизно за 4 км від берега поблизу Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: