Фінансувати з Бюджету будуть «обрані» партії – експерт

Читать на русском
Віктор Каспрукполітолог

Дуже складно собі уявити, як уряд зможе профінансувати близько 200 політичних партій.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів український політолог Віктор Каспрук, аналізуючи можливість фінансування політичних партій з Держбюджету.

«Важко уявити, як в умовах війни та й взагалі можна профінансувати політичні партії, яких в Україні близько 200. Відразу виникає питання, які партії будуть фінансувати. Скоріш за все, це будуть якісь «обрані» партії, можливо, ті, що зараз є в парламенті. Необхідно прописати процедуру, за яким принципом буде відбуватись фінансування, тому що більшість партій, які існують на папері, будуть вимагати коштів з Бюджету, оскільки вони зареєстровані в Мін'юсті», – розповідає політолог.

За його словами, партії в Україні фінансуються або олігархічними кланами, або створюються під якусь конкретну особу.

«Зараз Україна фактично виступає в ролі країн Латинської Америки, де корупція не менша, але в Україні до цього додається політична боротьба, що зводиться до протистояння між окремими олігархічними групами. Є сумніви, що наші політики готові до розриву цієї системи», – вважає Каспрук.

Зазначимо, сьогодні, 4 червня 2015 року, Президент України Петро Порошенко повідомив, що політичні партії в Україні повинні перейти на бюджетне фінансування з метою деоліграхізаціі української політики.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: