Обіцяне і зроблене: «Слово і Діло» презентувало книгу за результатами року роботи Петра Порошенка

Читать на русском
4 червня в Києві відбулася презентація книги «Рік Президента України Петра Порошенка: обіцяне та зроблене», створеної в результаті моніторингу року роботи Президента системою народного контролю «Слово і Діло».

4 червня система народного контролю «Слово і Діло» представила книгу за результатами першого року роботи Президента України Петра Порошенка.

Презентація видання «Рік Президента України Петра Порошенка: обіцяне та зроблене» відбулася в Українському кризовому медіа-центрі. Разом з активістами «Слова і Діла» його представляли член Венеціанської Комісії Володимир Пилипенко та аналітик Центру досліджень визвольного руху Анна Олійник.

Книга має 3 розділи, в основу яких лягла інформація про стан виконання обіцянок Президента, думки експертів щодо підсумків його діяльності та результати роботи, зображені в інфографіках.

Як зазначив голова громадської організації Євген Заїка, це видання є однією з перших спроб громадськості провести структурований аналіз роботи Глави держави та його команди за останні 12 місяців.

Співзасновниця системи народного контролю «Слово і Діло» Олена Некрасова уточнила, що протягом року Президент України не виконав 24 свої обіцянки, а 59 – реалізував. При цьому, ще 107 зобов'язань Порошенка перебувають у процесі реалізіації. Незважаючи на такі показники, рік роботи Петра Порошенка все ж не варто оцінювати надто критично, адже з такими завданнями, як, наприклад, лобіювання інтересів України на Заході та посилення обороноздатності, він упорався.

За словами Заїки, активісти сподіваються, що видання допоможе громадськості отримати відповіді на запитання, чому Президенту так і не вдалося виконати свої ключові обіцянки. Наприклад, щодо часто згадуваного безвізового режиму та щоденної виплати 1000 грн учасникам АТО.

Презентация "Год Порошенко"SlovoiDilo

Крім того, в рамках моніторингу роботи Петра Порошенка реалізується також проект «Народне інтерв'ю», що передбачає передачу найпопулярніших запитань українців до Адміністрації Президента з можливістю подальшого отримання відповідей на них від самого Глави держави. Залишити запитання або проголосувати за найважливіші з них можна на сайті проекту. «На сьогодні можемо констатувати, що за останні 20 днів на online-майданчик надійшло понад 500 запитань, більше 100 з них у кінцевому результаті опубліковані й отримали близько 15 000 лайків», – повідомив Євген Заїка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: