Депутати мають намір дозволити слідчим потай слідкувати за суддями й правоохоронцями

Читать на русском
Верховна Рада України ухвалила в першому читанні рішення про створення механізму негласних слідчих дій щодо суддів та правоохоронців за межами територіальної юрисдикції органу досудового розслідування.

Депутати Верховної Ради ухвалили в першому читанні законопроект про проведення негласних досудових слідчих дій щодо суддів та правоохоронців за межами територіальною юрисдикції органу, що проводить розслідування.

Запропонований Юрієм Луценком проект закону «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України, що стосуються негласних слідчих дій щодо працівників суду і правоохоронних органів» підтримали 252 нардепа, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Направлений на доопрацювання у другому читанні законопроект передбачає надання дозволу на проведення негласних слідчих дій за межами територіальної юрисдикції органа досудового розслідування у випадку, якщо справа стосується судді, працівника суду або внутрішніх органів, або ж має стосунок до приміщення суду чи правоохоронного органу.

Таким чином, як запевнив автор законопроекту Юрій Луценко, правоохоронці матимуть більше можливостей для боротьби з корупцією.

Нагадаємо, зняти недоторканість із суддів та народних депутатів обіцяла більшість депутатів Верховної Ради. Нардеп від «Радикальної партії» Ігор Мосійчук навіть запевнив, що його політична сила докладе максимум зусиль, щоб не допустити безстрокового обрання суддів із «нечистим минулим».

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: