Яценюк заявив, що Збройні сили України є частиною НАТО (доповнено)

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що більшість українських громадян розуміє той факт, що захист України залежить від власних Збройних сил.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що більшість українських громадян розуміє той факт, що захист України залежить від власних Збройних сил.

Про це він сказав під час 8-го Київського безпекового форуму, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Більшість українців зрозуміла, що захист України – в сильних Збройних силах, які є частиною Альянсу», – заявив Яценюк, додавши, що членство України в НАТО вже є визначеним.

Прем'єр також переконаний, що у влади є чіткий план, як відповідати тим стандартам, які є передумовою для членства в НАТО. «Нам необхідно провести референдум для того, щоб ні у кого не було дискусій: чи хотів уряд стати членом НАТО, чи український народ? У нас є мета – ми рано чи пізно станемо членом Альянсу, як і станемо членом Європейського Союзу», – пообіцяв Яценюк.

Водночас, Президент Петро Порошенко вважає, що ті, хто ініціював і приймав закон про позаблоковий статус України в 2010 році, повинні понести відповідальність.

«Ми скасували ганебний закон про позаблоковість України, і ті, хто стверджував про таку позаблоковість, повинні зараз понести відповідальність, тому що вони, разом з тими, хто зруйнував Збройні сили, дозволили критично опустити рівень безпеки, за який платить сьогодні вся наша держава», – сказав Президент.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: