Боровик нічого не зробив у міністерстві, тому від нього відмовилися – Абромавичус

Читать на русском
Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив, що однією з причин відмови від послуг Саши Боровика була відсутність результатів його роботи.
Айварас Абромавичус

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив, що однією з причин відмови від послуг Саши Боровика була відсутність результатів його роботи.

Про це Абромавичус розповів в інтерв'ю «Українській правді», передає «Слово і Діло».

Зокрема, на запитання, що Боровик зробив за час роботи в міністерстві, Абромавичус відповів: «На жаль, нічого. Це теж було однією з причин, чому його довелося звільнити».

Він також зазначив, що Боровик не пройшов спецперевірку, у тому числі через нібито загублені при пересиланні поштою документи. «Якщо є у людини якісь старі неправильні зв'язки, то вони повинні були проявитися. Спецслужби повинні працювати в цьому напрямку, але Саша так і не почав проходити спецперевірку», – розповів Абромавичус.

За його словами, Боровик спілкувався з послами, пресою, неурядовими організаціями без узгодження з міністерством. «А у нас тут все досить правильно побудовано. Дуже важлива медіа-політика, щоб вона була єдина, щоб всі говорили одне й те саме. Наприклад, Яресько реструктуризує борг, говорить одне, а я вийду, розповім усім інше – і завалиться весь план МВФ, Світового банку, реструктуризації боргу. One Voice Policy (єдина позиція з усіх питань – Ред.) – дуже важлива і всі, крім Саши, у міністерстві її дотримувалися і дотримуються», – додав міністр.

Сам же Боровик називає причиною відставки конфлікт з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком. В інтерв'ю Deutsche Welle він розповів, що прем'єру нібито не сподобалася вимога відзвітувати про гроші європейських фондів.

Він також зазначив, що пропозиції іншої роботи, яка прозвучала з вуст глави уряду, як такої і не було. Нагадаємо, 15 травня Яценюк заявив, що якщо Боровик хоче працювати на Україну, то «наші двері відкриті навіть незважаючи на те, що у вас є якісь непорозуміння з міністром».

«Я почув від прем'єра тільки якесь розмите запрошення до співпраці, але пропозиції як такої не було. Мені зараз надходить багато цікавих пропозицій як у бізнесі, так і в політиці. Із США, Сінгапуру та України. Дехто з міністрів вже дзвонив», – розповів Боровик.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: