Гройсман – депутатам: якщо Генпрокуратура запрошує, то потрібно прийти

Читать на русском
Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман закликав народних депутатів виконувати їх громадянський обов'язок і ходити на допити в Генеральну прокуратуру.

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман закликав народних депутатів виконувати їх громадянський обов'язок і ходити на допити в Генеральну прокуратуру.

Про це він заявив на брифінгу у вівторок, 26 травня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Зокрема, відповідаючи на запитання, чи отримує апарат парламенту і він особисто листи від слідчих ГПУ зі скаргами на те, що депутати не приходять на допити у якості свідків у справі екс-глави фракції «Партії регіонів» Олександра Єфремова, Гройсман відповів ствердно.

«Так, я отримую такі листи, і ми з апаратом парламенту доводимо цю інформацію до депутатів, про необхідність відвідування прокуратури та дачі показань. Або ж це можна зробити в стінах українського парламенту в пленарний тиждень з тим, щоб дати пояснення», – зазначив голова ВР.

«Вважаю, що обов'язок кожного громадянина, в тому числі і народного депутата – виконувати закон і якщо правоохоронні органи, зокрема, прокуратура запрошує – значить, потрібно прийти і дати свідчення», – резюмував Гройсман.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: