Призначення начальника ДАІ пов'язане з рухом величезних тіньових грошей – експерт

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

ДАІ України – одна з найбільш корумпованих структур, тому, хто стане новим начальником ДАІ, передбачити дуже складно.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог, директор соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко, аналізуючи питання призначення нового керівництва ДАІ після відставки Єршова.

«Нове призначення керівника ДАІ буде абсолютно непередбачуваним. ДАІ України – це одна з найбільш корупційних установ міліції, тому там, напевно, буде дуже люта боротьба. Хто вийде переможцем у цьому тендері, дуже складно передбачити, тому що це не призначення людини, яка 25 років працювала і нарешті отримала свою посаду. Це призначення, що пов'язане з рухом величезних тіньових грошей», – вважає політолог.

За його словами, боротьба за цю посаду буде жорсткою, тому передбачати, хто персонально очолить це корупційне місце, зараз дуже складно. Легше припустити, хто буде новим міністром МВС, ніж начальником ДАІ.

«Це може бути людина як із оточення Авакова, так і Президента. Можливо, міліцейські групи представлять свою людину, якій будуть довіряти. Це важливе політичне питання. Тому що в Грузії, наприклад, реформа стала можливою після того, як даішники перестали брати хабарі. Тому хотілося б, щоб там був не бухгалтер, який вміє керувати брудними грошима, а людина з правильними і прозорими намірами», – пояснює Небоженко.

Нагадаємо, 19 травня в мережі спалахнув грандіозний скандал, фігурантом якого став уже колишній голова Державної автомобільної інспекції України Олександр Єршов. Як відомо, раніше журналісти опублікували розслідування «люксового» життя чиновника та його сім'ї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: